Şimdi yükleniyor

YSK Kararını Açıkladı! Yerel Seçimlerde Aday Olacak İşçiler İstifa Edecek mi?

YSK Kararını Açıkladı! Yerel Seçimlerde Aday Olacak İşçiler İstifa Edecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK), 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin 1 Aralık 2023 tarihine kadar istifa etmeleri gerektiğine karar verdi. 27 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan YSK kararında kimlerin istifa etmesi gerektiği ayrıntılı olarak tanımlandı.
YSK, istifa etmesi gereken meslek grupları olarak şunları saydı;
Hâkimler ve savcılar,Yüksek yargı organları mensupları,Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,Subay ile astsubaylar,Siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ileKamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların,YSK, kararında yukarıda sayılan meslek grubu mensuplarının en geç 1 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar istifa etmelerinin gerektiğine dikkat çekerken, istifa edecekler arasında “yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri” tanımına yer verdi.
Buna göre “işçi niteliği taşıyanlar” aday olmak isterlerse istifa etmeleri gerekmiyor. Dolayısıyla belediye başkanı, belediye meclis üyesi, muhtar veya ihtiyar heyeti adayı olmak isteyen işçiler, çalışırken adaylık başvurusu yapabilecekler.

Yorum gönder